joi, 15 mai 2014

Știați că ... astăzi e ziua familiei?

Eu una nu știam. 
Știam doar că e ziua sfîntului Pahomie cel Mare

SursA: http://ro.orthodoxwiki.org/Pahomie_cel_Mare

Veți spune că nu contează, putem să luam doi în unul, nu-i așa? Astăzi ar fi chiar cool să putem accepta orice. Să fim toleranți. Asta oare nu ar însemna să ne dezicem de tradiția ortodoxă?

De ce spun asta? Foarte simplu: pentru că în ultima vreme am ajuns să serbăm ziua femeii, ziua bărbatului, ziua copilului, ziua familiei. Aparțin oare aceste sărbători tradiției noastre creștine?
Părintele Petroniu spunea că ” E greșit să se creadă că Biserica e înapoiată, retrogradă, că s-au schimbat vremurile și că trebuie și ea să se modernizeze. Biserica este tradiționalistă tocmai pentru că are niște valori de apărat. Nu e vorba de închistare, ci de consecvență în sfintele rînduieli”, atunci cînd a fost întrebat dacă este de acord ca femeile să viziteze Muntele Athos. Cred că această părere a cuviosului athonit poate fi întrebuințată și în cazul de față. Nu trebuie să ne rușinăm de valorile ortodoxe și de sfinții noștri, de tradiția ortodoxă și să începem să preluăm cu surle și trîmbițe toate sărbătorile laice. 
Ziua familiei e în fiecare zi într-o familie creștină ortodoxă autentică. Ziua copilului e în fiecare zi  într-o familie creștină ortodoxă autentică. Ziua femeii e în fiecare zi în  într-o familie creștină ortodoxă autentică. Ziua bărbatului e  în fiecare zi  într-o familie creștină ortodoxă autentică.

Dar, pentru a nu fi acuzată de discriminare și de încălcarea corectitudinii politice, propun în acest ceas aniversar să creăm și zile pentru bunica, bunicul, unchiul, mătușa, nepotul și nepoata, fratele și sora, verișorul și verișoara. Ce ziceți, sînteți de acord?

Niciun comentariu: