marți, 20 ianuarie 2009

in memoriam Grigore Vieru




Mai multe date despre poetul Grigore Vieru puteti citi pe legaturile:

http://savatie.wordpress.com/2009/01/18/reaprindeti-candela/

http://savatie.wordpress.com/2009/01/19/grigore-vieru-nu-am-moarte-cu-tine-nimic/

http://jurnaldemultumire.blogspot.com/2009/01/grigore-vieru.html


4 comentarii:

Ana spunea...

Eufemia draga,am vazut de azi noapte filmuletul cu Pr Arsenie pe razbointrucuvant,ai vazut bietul ce speriat pare? cel care a luat interviul dupa voce este filotheu,pe care il cunosc personal dinainte de a se calugari si nu i am uitat vocea,nu cred ca trebuiau sa il sperie asa pe PR Arsenie,in fond nu a dat in cap nimanui,si e mult mai intelept cum gandeste Sfintia sa,Pr. Iustin insdeamna parca la jihad...

matuşka Eufemia spunea...

Draga mea intru Hristos, Sfinta Treime sa ne lumineze pe toti si sa ne tina intru unitate si dragoste. Iertare si bucurie!

matuşka Eufemia spunea...

De asemenea, nu inseamna ca toti parintii Bisericii care au indemnat credinciosii sa-si apere credinta si libertatea ortodoxa au pornit la jihad. Cu atit mai mult cu cit in Ortodoxie jihadul nu exista, ci numai martiriul - ca lupta pentru credinta si lupta duhovniceasca. De aceea, nu cred ca grecii - condusi de vrednicul de amintire parintele Hristodulos, arhiepiscopul Atenei si al intregii Elade si sirbii -condusi de parintele patriarh Pavle, au facut jihad ortodox. Prin urmare, cred ca acest cuvint nu isi are nici locul, nici rostul in Ortodoxie. Datoria noastra de crestini este aceea de a-i cinsti pe duhovnicii contemporani ai acestui neam, nu de a-i judeca si incrimina, chiar daca ei au pareri diferite, pentru ca Sfintul Duh lucreaza unitar si comunitar. Eu am inteles din cuvintul parintelui Arsenie ca ofera o alta solutie, fara sa considere gresita atitudinea si conceptia parintelui Iustin.

Niko spunea...

Dumnezeu sa il odihneasca in pace langa Doina si Ion Aldea Teodorovici!