vineri, 4 iulie 2008

Păţania măgarului bătrîn


Într-o bună zi, măgarul unui ţăran a căzut într-o fîntînă. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce ţăranul căuta să vadă ce e de făcut. Pînă la urmă, ţăranul a hotărît că măgarul şi- aşa era bătrîn, iar că fîntîna, oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odată şi-odată. El a ajuns la concluzia că nu mai merita osteneala de a-l scoate pe măgar din adîncul fîntînei. Aşa că ţăranul şi-a chemat vecinii, ca să-i dea o mînă de ajutor. Fiecare dintre ei a luat cîte o lopată şi a început să arunce de zor pămînt înăuntrul fîntînei. Măgarul a priceput de îndată ce i se pregătea şi s-a pus şi mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după cîteva lopeţi bune de pămînt, măgarul s-a potolit şi a tăcut. Ţăranul a privit în adîncul fîntînii şi a rămas uluit de ceea ce a văzut.
Cu fiecare lopată de pămînt, măgarul cel bătrîn făcea ceva neaşteptat: se scutura de pămînt şi păşea deasupra lui. În curînd, toată lumea a fost martoră cu surprindere cum magarul, ajuns pînă la gura fîntînii, a sărit peste ghizduri şi a ieşit fremătînd...


Viaţa va arunca poate şi peste tine cu pămînt şi cu tot felul de greutăţi...
Secretul pentru a ieşi din fîntînă este să te scuturi de acest pămînt şi să-l foloseşti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutăţile noastre este o ocazie pentru un pas înainte. Putem ieşi din adîncurile cele mai profunde dacă nu ne dăm bătuţi. Foloseşte pămîntul pe care îl aruncă peste tine ca să mergi înainte. Aminteşte-ţi de cele 5 reguli pentru a fi fericit:

1) Curăţă-ţi inima de ură, frică, egoism;
2) Scuteşte-ţi mintea de preocupări inutile;
3) Simplifică-ţi viaţa şi fă-o mai frumoasă;

4) Dăruieşte mai mult şi aşteaptă mai puţin;
5) Iubeşte mai mult şi ... scutură-te de pămînt, pentru că în viaţa asta, tu trebuie să fii soluţia, nu problema.

4 comentarii:

Irina spunea...

superb!

multumesc!

Ramona spunea...

Atat de simplu si atat de adevarat.
Multumesc mult.
Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Mi-a placut mult! Multumesc!

matuşka Eufemia spunea...

ma bucur ca v-a fost de folos. ii multumesc prietenei mele intru Hristos - care mi-a trimis rindurile astea si care de ani buni imi trimite scrieri ziditoare :-)