luni, 7 iulie 2008

Dubla lansare de carte la Muzeul Taranului Roman


Muzeul Ţăranului Român vă invită luni, 7 iulie, de la ora 17, la Clubul Ţăranului, la lansarea cărţilor Anii ’90 şi bucureştenii şi Arca lui Noe. De la neolitic la Coca-Cola, ediţia a II-a. Vom profita de ocazie şi pentru a ne lăuda cu înfiinţarea Editurii Martor.

Vor vorbi : Vintilă Mihăilescu, Andrei Pleşu, Anca Oroveanu, Cristian Tabără şi Şerban Anghelescu.

Anii ’90 şi bucureştenii, Editura Paideia, 2008

După Anii ’80 şi bucureştenii (varianta în limba română a revistei Muzeului Ţăranului Român, Martor), Editura Paideia publică şi o continuare – Anii ’90 şi bucureştenii, plecând de la un alt număr al aceleiaşi reviste. Este o introducere într-o societate aflată în plină tranziţie, când „omul nou“, pe care fostul regim credea că l-a creat, este pus în faţa unor transformări pentru care, s-a văzut, nu era pregătit.

Cartea cuprinde interviuri sau scrieri originale ale unor persoane alese din mediile cele mai diferite: de la un cizmar nostalgic după „epoca de aur“ la un fost consilier prezidenţial, de la minerii participanţi la evenimentele din iunie la victimele acestora, de la un fost consumator de droguri la un patron, ocupant al unui loc în topul celor mai bogaţi români etc. Toţi se referă la ciudata perioadă a anilor ’90 aşa cum a înţeles-o fiecare.

Arca lui Noe. De la neolitic la Coca-Cola, ediţia a II-a, Editura Martor, 2007

Arca a fost concepută de Irina Nicolau şi de colaboratorii ei ca proiect de recuperare a memoriei orientată simultan în toate direcţiile şi ca atare imposibil de regăsit în categoriile şi genurile existente: interviuri despre orice, scrisori, jurnale, acte, epitafuri, cântece, aberaţii, liste, sărbători... Proiectul este unul de lungă respiraţie urmând să marcheze fiecare an cu un volum aparte.

Sursa:

http://www.muzeultaranuluiroman.ro/index.php?page=acasa&link=78

Niciun comentariu: