luni, 9 iunie 2008

Vrednici sînt!

Ieri a fost o zi frumoasă la Iaşi.
Încheierea unei perioade de 18 ani de arhierie într-o eparhie este un prilej de sărbătoare şi de bogată recoltă de roade duhovniceşti. PF Parinte Patriarh Daniel: «…privind la trecerea timpului, ceea ce rămâne în suflet, ca lumină vie şi bucurie intensă, este tocmai sfinţirea timpului, adică momentele sfinte care ne-au unit cu Hristos Cel Răstignit şi Înviat şi cu oamenii credincioşi, în iubirea şi binecuvântarea Preasfintei Treimi. »

Întronizarea unui nou ierarh ortodox trebuie să fie pentru toţi un moment de bucurie, de încredere şi de dragoste că harul este lucrător, mîntuitor şi călăuzitor. ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei: « Şi acum, un gând aparte adresez poporului lui Dumnezeu, cler şi credincioşi, din binecuvântata Mitropolie a Moldovei şi Bucovinei. În faţa acestui sfânt popor, renumit pentru evlavia şi credinţa sa, rostesc cuvintele Sf. Grigorie de Nazianz: „Iată sunt gata să te slujesc, obşte sfântă şi vrednică de Hristos …. Mă ai acum în puterea ta … Însoţeşte-mă cu rugăciunile tale şi ajută-mă cu sfaturile tale. »
Mi-au plăcut îndemnurile spre inimile credincioşilor, pe care cei doi ierarhi le-au adresat către unitate - a credincioşilor, a preoţilor şi a ierahilor în Biserică, în Hristos, în dragoste.

PF Parinte Patriarh Daniel: 'Rugam pe Hristos Domnul, pe Maica Domnului, pe Sf. Parascheva si pe toti sfintii lui Dumnezeu sa va binecuvinteze, sa va ocroteasca, sa va ajute si sa va bucurati de bucuria Bisericii, sa ajutati Biserica si sa mentineti unitatea Bisericii in jurul ierarhilor, in jurul slujitorilor sfintelor altare. Avem mare nevoie de rugaciunea fratiilor voastre ca sa pastram comuniunea frateasca, aparand dreapta credinta a Bisericii, lucrand in mod binecuvantat si potrivit vointei Mantuitorului Iisus Hristos. Mare este raspunderea arhiereului, a preotului si a diaconului in fata lui Dumnezeu pentru mantuirea credinciosilor. Cei din Mitropolia Moldovei si Bucovinei au un arhipastor nou, care este trimis de Hristos Domnul, prin lucrarea Bisericii, sa pastoreasca spre slava lui Dumnezeu si spre a noastra mantuire'.

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei: 'Multumim lui Dumnezeu pentru aceasta frumoasa zi. Racla cu moastele Sf. Parascheva constituie pentru mine o incurajare, un sprijin, o garda de suflet pentru lucrarea care incepe astazi. Va imbratisez cu dragoste multa pe fiecare in parte. Sa ne dea Dumnezeu putere ca, impreuna cu dvs., sa mergem mai departe spre mantuirea sufletelor noastre si spre slava lui Dumnezeu. Sa-l rugati pe Dumnezeu sa-mi dea putere ca, impreuna cu fratii preoti si cu dvs., acest venerabil popor din Moldova si Bucovina, sa continuam lucrarea predecesorilor in scaunul de mitropolit al Moldovei si Bucovinei, in mod special lucrarea celor 18 ani de jertfa a PF Parinte Patriarh Daniel'.

Niciun comentariu: